Att spara pengar är nog vi alla överens om är en stor fördel. Att tjäna pengar som det ofta benämns när det kommer till att man får rabatt eller pengar tillbaka när man spenderat pengar är ett felaktigt uttryck som dock används allt för ofta i folkmun. 

Vi lever idag i ett Sverige som är mer kontantfritt än någonsin, faktum är att vi är det land som var nummer två på listan över de land i världen som avskaffat kontanter mest de senaste fem åren. Huruvida det är en bra utveckling eller ej låter vi vara osagt då det hellre får bli en artikel i sig. 

Detta leder till att vare sig vi vill eller inte blir tvungna att använda oss av någon form av betalkort. Det kan vara ett debetkort eller ett kreditkort. Ett debetkort är det som utfärdas av banken mer eller mindre per automatik när man öppnar upp ett privatkonto hos banken. Dessa kort fungerar väldigt enkelt som så att du betalar med det kortet och kan spendera de pengar som finns på ditt konto. Du får inga rabatter, bonusar eller erbjudanden för att du använd ditt kort si eller så mycket. Du får heller ingen utökad försäkring, prisgaranti eller extra skydd mot skimming. Detta är dock några av sakerna som du får med ett kreditkort! När du sedan ska hitta vilket kreditkort som är det bästa kreditkortet så gäller det att du först gör klart för dig var, hur och till vilket ändamål du ska använda ditt kreditkort. Därefter kan du ge dig ut på sajter som jämför kreditkort för att hitta rätt utifrån just ditt önskemål. 

Fördelen med kreditkort och hur du kan spara pengar genom att använda ett kreditkort är att många kreditkort ger någon form av bonus, kampanj eller t.o.m cashback när du handlar med ditt kort. Det betyder att du får en viss procent pengar tillbaka på beloppet som du spenderat och på så vis har sparat pengar på ditt köp jämfört med om du använt ditt vanliga debetkort som utfärdats av banken kopplat till ditt lönekonto.

Du får utöver bonusar, rabatter och cashback även i de allra flesta fall en rejält utökad reseförsäkring som kan innefatta saker som:

  • Avbeställningsskydd
  • Bagageförseningsskydd
  • Förseningsskydd (av person)
  • Avbryta resan
  • Resestartsskydd
  • Olycksfallsskydd
  • Självrisk hyrbil utomlands
  • Självriskskydd hem-och bilförsäkring

Det betyder att du innefattas av denna försäkring genom att du endast betalar din resa med ditt kreditkort. 

En annan fördel som du får med ditt kreditkort är tryggheten i att utan behöva oroa dig kunna använda ditt kreditkort utomlands eller på sajter på nätet med förskottsbetalning. Du får med ett kreditkort skydd mot att om kortet kapas så är det endast bankens pengar som försvunnit och du kan bestrida dragningarna på kortet och på så vis inte behöva betala för de. Hade det varit ditt vanliga debetkort kopplat till ditt personliga bankkonto så hade du behövt ligga ute med pengarna under tiden som utredningen pågår.