Denna gästartikel skrivs av Lina som driver hemsidan www.designmedomtanke.se där hon bloggar om hem och inredning i största allmänhet. Här får du chans att ta del av många matnyttiga tips på saker som hur du ska tänka när du inreder ett nytt hem eller ett företagskontor. 

I denna artikel så ska vi tillsammans gå igenom de viktigaste tipsen när det kommer till att inreda ett vardagsrum. Oavsett om det handlar om en ny flytt och allting ska köpas nytt eller ni är sugna på att uppdatera stilen i vardagsrummet så kommer denna artikel att vara passande för dig som läsare!

7 viktigaste sakerna att tänka på när du inreder vardagsrummet

  1. Undvika känslan av sterilitet eller showroom. Du vill inte att det ska kännas som ett showroom på ett företag eller ett företagskontor. Ett sätt att undvika detta är genom att blanda olika tidsepoker och stilar. På så vis skapar du en mer personlig känsla av rummet.
  2. Tänk igenom noga när du ska välja rätt soffa. Kolla först vilka mått och vilken typ av soffa som du får plats med i vardagsrummet. Här har du vardagsrummets kärna och hjärta. Här spenderas de allra flesta timmarna i hemmet och du ska kunna känna dig bekväm i att mysa ner dig med en kopp te eller umgås med nära och kära. Det är också en möbel som inte byts allt för ofta.
  3. Du kan måla in dörrarna och eventuella bokhyllor för att skapa en enhetlig känsla. Det handlar om att måla de med samma kulör som väggen har. 
  4. Sätt upp något som fångar ögats uppmärksamhet på väggen. Det kan vara en tavla eller varför inte ett älghuvud. Valet är helt och hållet ditt men försök att hitta något som sticker ut och inte smälter in allt för mycket i övriga inredningen.
  5. Textilier, kuddar och filtar skapar känsla av värme och omsorg. Välj matta med omsorg, det dämpar även ljudnivån rejält i rummet. Prova ut sköna soffkuddar och filtar att mysa ner sig under en kall vinterkväll när man ses snön yra ner i vintermörkret.
  6. Tänk att balansera inredningen i rummet. Allt för många små eller för stora möbler ger en känsla av klumpighet. Tänk balans.
  7. Skapa en dynamisk känsla i vardagsrummet genom att skapa kontraster. Mjuk färg mot hård färg eller mörkt mot ljust. 

Detta var mina 7 främsta tips som du rekommenderas att ha i åtanke när du ska inreda ditt nya vardagsrum. Om du gillade mitt innehåll och vill läsa mer om det så surfa gärna in på min sida design med omtanke för fler intressanta artiklar.