Vi alla förtjänar lite vardagslyx. Tyvärr är det ofta svårt att unna sig, framför allt om man inte har det man behöver för att slappna av hemma utan måste söka sig till andra platser. Därför tycker vi att man bör maximera sina möjligheter till vardagslyx i hemmet och en av de bästa sätten att göra detta på är med ett spabad.

Vad är ett spabad?

Ett spabad är samma sak som en jacuzzi, skillnaden är att jacuzzi är ett varumärkesnamn och de första att någonsin erbjuda jacuzzis. Därför kallar många idag spabad för just jacuzzis även om det inte är helt korrekt.

Med andra ord är ett spabad en varm bubbelpool med massagefunktioner som man kan placera i sin trädgård för att njuta av total vardagslyx året om. Och ett spabad är inte bara skönt att bada i utan har även uppmjukande och terapeutisk effekt på leder, muskler och ens välmående överlag.

Beställ ett spabad på nätet

Som du kanske misstänker är spabad inte helt billiga, men vi tycker absolut att det är värt investeringen. Numera kan man dessutom köpa spabad på nätet vilket förenklar processen och sänker kostnaden mycket.

De flesta återförsäljare av spabad har showrooms där du kan komma och titta på samt testa de olika spabaden så att du slipper “köpa gris i säck”. Men om du vet hur stort ditt spabad ska vara och var du vill placera det kan du med fördel beställa det direkt online.

Tänk på placeringen

Innan du sätter igång och börjar leta efter eller beställer hem ett spabad som måste du bestämma dig för var du ska placera badet. Det viktigaste är att badet kan stå på en helt plan yta, antingen direkt på marken eller på en altan. Har du inte möjlighet att placera spabadet så här så måste du på något sätt jämna ut marken i trädgården eller bygga till något du kan placera det på, och då kan så klart kostnaderna skena ganska snabbt. Badet måste också stå på ett ställe där man enkelt kan tömma det på vatten då det är något man behöver göra med jämna mellanrum.

Du bör även tänka på att badet bör stå ganska nära huset eller någon form av ombytesrum och/eller duschrum. Men det är mest för att det är praktiskt. Och slutligen så vill du så klart placera badet så att du kan bada ostört från grannar och trafik och gärna med en fin utsikt så att du verkligen kan njuta varje gång du badar.