I Sverige har vi ett relativt få antal motorklubbar, jämför med många andra länder i samma storlek och sett till antalet invånare. Dock har vi ett stort gäng olika racingförare som kommer ifrån Sverige. 

Några exempel på personer som har lyckats väldigt bra inom den världen är:

  • Erik Berger
  • Marcus Eriksson
  • Felix Rosenqvist
  • Kenny Bräck

Listan kan göras väldigt lång men detta är några av personerna som utmärkt sig lite extra genom åren.

Den numera avlidne Erik Berger var en affärsman och racingförare från Bengtsfors, född så tidigt som 1925. Berger är den svenske racingföraren som vunnit flest priser på nationell nivå genom tiderna. 

Berger satsade ordentligt på sin karriär från 1956 och var sedan aktiv till 1972. Under dessa år så lyckades han skrapa ihop så mycket som fyra SM-guld, sex SM-silver och fem SM-brons. 

Marcus Eriksson är en av våra senaste stjärnskott, han är en kille född 1990 och kommer ifrån Kumla. Han har visat mycket stor talang sedan han började köra och tävlar idag i USA för teamet IndyCar. Han tävlade under ett antal år i Formel 1 men hade tyvärr ingen större framgång på grund av ekonomiska bekymmer i teamet Sauber som inte hade möjlighet att mäta sig bilmässigt mot team som Red Bull och Mercedes.

Felix Rosenqvist är född så sent som 1991 och bor idag i Monaco men tävlar i samma serie som Marcus Eriksson, IndyCar som är USA’s främsta formelbilsmästerskap. 

Felix Rosenqvist är 2015 års europamästare i Formel 3, tvåfaldig segrare i de båda storloppen Macau Grand Prix och Masters of F3, samt trefaldig Formel Renault-mästare.

Kenny Bräck var under sina år som aktiv på allas läppar inom racingvärlden. De flesta har nog hört talas om hans namn vid något tillfälle om man är över 30 – 35 år gammal. 

Bräck tävlade i CART, Indy Racing League och International Race of Champions. Han tog flera titlar men hans främsta titel som också anses vara den svåraste är vinsten i Indianapolis 500.