Är du student och funderar på att skaffa ett kreditkort? Utbudet för specifika kreditkort riktade mot just studenter är relativt begränsat, främsta anledningen är för att studenters fasta inkomst sällan är särskilt hög på grund av att man studerar istället för att jobba. Däremot så finns det vissa kreditkort som lämpar sig bättre än andra när det kommer till dig som student.

Varför bör jag som student skaffa ett kreditkort

Främst anledningen till att du som student bör skaffa ett kreditkort är de förmåner som kreditkorten kommer med och den ekonomiska fallskärm och trygghet som ett kreditkort ger. Du får som innehavare av ett kreditkort från Re:member exempelvis rabatt på allt drivmedel hos Preem och även rabatt i över 300 nätbutiker när du handlar. 

Skulle någonting oväntat dyka upp med någon oförutsedd utgift i slutet på månaden så kan det vara skönt att veta att det finns ett kreditkort tillgängligt med en kredit som kan nyttjas vid nödsituationer. 

Hur vi listat bäst kreditkort för studenter

Saker som vi kollat på när vi ska lista bästa kreditkortet för dig som student är:

  • Avgifter
  • Förmåner och rabatter
  • Försäkringar

När det rör avgifter så vet vi om att ekonomin kan vara rejält pressad för dig som student. Många gånger så har man inte mycket pengar att röra sig med utöver sin budget och sina planerade utgifter. Därför finns heller inget utrymme för att dra på sig onödiga utgifter som en månadsfaktura för att inneha ett kreditkort. 

När det rör förmåner och rabatter så har vi kikat på vilka rabattet som ingår i ett kreditkort och vilka förmåner man får som innehavare av kreditkortet i sig.

När det rör försäkringar så är det en skön trygghet, inte minst för dig som student. Här kikar vi på saker som reseförsäkring, allriskförsäkring, prisgaranti och leveransförsäkring. Det är ofta saker som annars är ganska dyrt att köpa till som tilläggsförsäkringar via exempelvis din hemförsäkring och därför kan dessa försäkringar hjälpa dig som student att spara ytterligare pengar.

Vill du djupdyka i denna djungel kring kreditkort och läsa mer om just kreditkort för studenter eller läsa recensioner om de olika kreditkorten så kan du surfa in på Hitta Kreditkortet. Det är en opartisk sajt som listar och jämför de olika kreditkorten som finns på marknaden för att hjälpa dig som besökare att välja rätt kreditkort utifrån ditt specifika behov. De har en specifik undersida för just kreditkort för studenter som du hittar här.