När en anhörig går bort är det – förutom sorgen – många saker som måste hanteras och planeras av familj och vänner. Begravningen och bodelning är de två allra största uppgifterna och för att underlätta för er har vi samlat tips på hur du kan hitta den bästa begravningsbyrån.

Observera att många äldre som går bort ofta redan har ordnat med eller har önskemål för sin begravning, vilken byrå som ska användas, etc. Detta underlättar så klart arbetet för dig om din familj.

Jämför alla lokala begravningsbyråer online

Precis som med de allra flesta tjänsterna och produkterna kan man idag jämföra olika begravningsbyråer online. På hemsidan begravningsbyrå.se kan du knappa in din adress, postnummer eller staden du bor i så får du automatisk upp en lista på alla byråer i din närhet, exempelvis begravningsbyrå i Malmö.

Därefter kan du snabbt bilda dig en uppfattning om de alternativ du har innan du beslutar dig för vilken byrå du vill använda. Smidigare än så blir det verkligen inte.

Vad ska man leta efter?

Bara för att du vet VAR du ska leta efter en begravningsbyrå betyder det inte att du vet VAD du ska leta efter. Nedan hittar du ett par av de viktigaste aspekterna att överväga inför en begravning.

Kostnad

Det kan bli ganska dyrt att planera en begravning, framför allt om man vill ha en större tillställning. Vissa delar av en begravning täcks av begravningsavgiften som man betalar tillsammans med skatten; tillräckligt för en värdig begravning i sin helhet. Allting utöver standardutbudet kostar extra och därför kan det vara klokt att försöka hitta en med så fördelaktiga priser som möjligt.

Hjälp

Valet av begravningsbyrå hänger även mycket på hur mycket hjälp du vill ha i processen. De flesta byråer har olika tjänster för olika kunder – du kan sköta all planering själv, låta byrån hantera allt eller välja en lösning mittemellan.

Överväg därför hur mycket hjälp du vill ha och välj sedan en byrå som erbjuder det du söker.

Önskemål

Slutligen, och kanske viktigast av allt, är så klart att ta den avlidnes önskemål i beaktning. Dessa önskemål kan vara skrivna i testamentet eller ha delats muntligt, och ska alltid respekteras. Se därför till att antingen välja den byrå som den avlidne önskat sig, eller en byrå som lever upp till den önskemål som gjorts.